kindercoach-en-therapeut-almere

Van sprookjes – naar drama film

Daar was ze dan, eindelijk lag dit prachtig mensen wezentje in mijn armen! Ik ging de opvoeding vol verwachtingen met onvoorwaardelijke liefde tegemoet. Een toekomst die zou lijken op een sprookjesfilm, waarvan de kijkers afhaken door de voorspelbaarheid. Niks was minder waar.

Waar ik rust uitstraalde was mijn kind vooral opzoek naar activiteiten, rust werd met voorkeur overgeslagen! Slapen gaan was een enorme uitdaging, overdag slapen was er na een jaar niet meer bij. Het doel van mijn kind was om zoveel mogelijk te doen in een kort tijdbestek. Baby, peuter en kleuterperiode werden dan ook sneller dan gemiddeld doorlopen. Wat was ik trots als ouder dat mijn kind zich snel ontwikkeld! De bijkomende huil en driftbuien van mijn kind wuifde ik weg tot dat niet meer kon.

Steeds sterker werd het eigen willetje. Schoppen tegen de grenzen van mijn ouderschap en vechten tegen mijn eigen wanhoop werd dagelijkse kost. Niet naar bed willen, niet alleen durven slapen. moeite met in slaap komen, niet alleen boven durven zijn, nooit willen luisteren altijd de eigen zin door drammen, bij ontwaken gelijk aan staan, allergisch voor instructies, extreem snel afgeleid, faalangst etc.

Grenzen stellen, waarschuwingen, time – outs en beloningssystemen werkte maar even of helemaal niet. Strijd, strijd en nog eens strijd. Het gezinsleven draaide om het voorkomen van de heftige uitbarstingen van mijn kind. Ik ging haar met fluwelen handschoenen benaderen, het hele gezin verloor hierbij de eigen waarden. Het sprookje was een drama geworden.

De onzekerheid over mijn rol als ouder, ruzies met mijn man, onmacht, eenzaamheid en afkeer naar mijn eigen kind namen de overhand.

Van medespeler naar regisseur

De noodzaak opzoek te gaan naar antwoorden was nog nooit zo hoog geweest. Het kon toch niet zo zijn dat het hebben van een temperamentvol kind het gezin uit elkaar zal vallen? Na een zoveelste heftige strijd, lag ik uitgeput op bed opzoek naar antwoorden op mijn telefoon. Mijn oog viel op de term Hoog Gevoelig met een Sterke Wil (HGSW).

Ik kan kort en krachtig zijn over wat erdoor mij heen ging, herkenning en opluchting. In alle woorden zag ik volledig mijn kind terug en de innerlijke worsteling die ouders voeren. Ik was geïnspireerd geraakt en gaf mezelf en mijn man op voor een ouder workshop. Puzzel stukjes vielen wonderbaarlijk in elkaar. Toen er een oproep werd gedaan specifiek voor zorg professionals om de opleiding te volgen heb ik geen moment na hoeven denken!

Ik geniet weer van een knuffel van mijn kind, we lachen weer samen als gezin. Ik verheug me er weer op om na een werkdag thuis te komen. Er is weer ruimte voor mijn eigen behoefte aan rust. Ik heb de energie terug om mijn kind te begeleiden naar volwassenheid. Dat maakt mij de regisseur van mijn gezinsleven i.p.v. een passieve mede speler die volledig afhankelijk is van een op voorhand geschreven script. Mijn gezinsleven bestaat niet meer uit het voorkomen van strijd, maar biedt ruimte om van elkaar te genieten. Mijn kind en ik stralen weer van blijdschap.

Als je me zou kennen zou je weten dat:

  • Mijn grootste inspiratiebron mijn kinderen zijn!
  • Uit eten met mij saai kan zijn, ik kijk nm liever naar andere tafeltjes om te observeren, het is mijn tweede natuur.
  • De methodiek Innerlijke familie zo in mijn kern verweven is dat mijn eigen gezin er soms helemaal hondsdol van wordt.
  • Ik minstens vijf boeken te gelijk aan het lezen ben, het liefst studieboeken.
  • Ik een kick krijg van mensen te zien groeien door verschillende inzichten!

Heb je nog vragen over mij of mijn hulpverlening of zou je graag een afspraak maken? Ik hoor graag van je.   

Meld je aan voor het coachtraject – Voor inzichten die echt helpen!