Verstikkend, dat woord is het eerste wat je gezinsleven bij je oproept. Je weet heel goed dat het niet altijd rozengeur en maneschijn kan zijn, maar dit is niet hoe het verder kan! Je bent er volledig klaar mee om continue achter de buien van je kind aan te rennen. Zijn of haar temperamentvolle gedrag bepaalt volledig het gezinsleven. Het lijkt wel alsof zijn of haar wil wet is geworden.

Je kind is niet meer te corrigeren zonder het voeren van een strijd. Regelmatig gaat dat verder dan het gooien met de verschrikkelijkste woorden. Je kind lijkt gewoon weg niet te willen luisteren. Iedere dag weer die strijd om zelfs de kleinste dingen. Je bent er klaar mee en wil het anders, liever vandaag dan morgen.

Herken je dit?

De klok slaat acht uur in de avond en je verstijft van angst. Voordat je ook maar een woord zegt zet je jezelf schrap. Bang voor wat komen gaat, want je weet als geen ander dat het elke dag weer raak is. Eerst nog even dit, dan nog even dat. Het haalt de bloed onder je nagels vandaan. Je kind zoekt op alle mogelijk manieren uitwegen om maar niet naar bed te hoeven. Je hebt er genoeg van en het frustreet je tegelijkertijd. De alles omvattende vraag spookt door je hoofd: ‘’Waarom heb ik een kind die nooit, maar dan ook nooit luisteren wilt?!” Zelfs niet naar de meest simpele en dagelijks terugkomende vragen wil je kind maar niet luisteren zonder strijd. Deze ruzies kosten je zoveel energie, je bent er klaar mee.

Als het dan niet op een normale vriendelijke manier lukt om je kind ergens toe te bewegen, dan maar op de minder vriendelijke manier.

Je kind dwingt je de ouder te zijn die jij niet wilt zijn en dat doet je verdriet. Waarschuwingen, dreigementen, stevig vast houden en zelfs een klap in het gezicht is wel eens voorgekomen puur omdat je het niet meer weet. Je schaamt je wel eens voor je gedrag, maar iets anders schijnt niet te helpen. Het frustreert je enorm.

In het heetst van de strijd heb je soms het idee om het maar op te geven.

Want niet alleen je relatie met je kind is bagger ook die met je partner is niet om naar huis te schrijven. Jullie hebben vaker ruzie dan heftige vrijpartijen. Jullie worden het maar niet eens over de juiste aanpak voor je kind. Allebei geven jullie de voorkeur aan opvoeding zoals in je eigen jeugd zo vertrouwd was. Laten dat nou juist twee manieren van opvoeden zijn die weinig met elkaar gemeen hebben. Het maakt je verdrietig.

Je hoort het wel eens van andere stelletjes, even zonder kind samen het huis uit.

Het kind wordt dan overgelaten aan de zorgen van een familielid of een vriend. Het klinkt als muziek in je oren, maar je kind overlaten aan een ander? Het zal geen halve avond duren of die persoon rent gillend de deur uit. In je naïviteit heb je het wel eens geprobeerd, met als gevolg een kind die volledig de weg kwijt was. En jij kon het recht proberen te breien onder toeziend oog van een gefrustreerde partner. Tot zover de opgedane energie en nader tot elkaar komen voor die avond! Je hebt de conclusie getrokken dat het er niet in zit zolang je kind niet oud genoeg is alleen te blijven. Je baalt als een stekker!

Hoe zou het voor je zijn als…

  • ruzies niet meer dagelijks voorkomen. Het lukt je om in gesprek te blijven. Je hebt lol samen met je kind, jullie genieten van elkaars aanwezigheid. De relatie is goed.
  • je grenzen stelt op een rustige manier. Je weet de rust in jezelf te bewaren, ook als het lijkt dat er weer een strijd aan zit te komen.
  • jij en je partner respect hebben voor elkaars manier van opvoeden.
  • een avondje uit zonder kind weer bespreekbaar is.
  • je bewust bent van jouw rol in het ouderschap en vandaar uit keuzes maakt.

Dat moet als toekomstmuziek klinken!

Maak het de toekomst van je gezin en meld je aan. Meld je alleen of samen met je partner aan voor Avem coach traject. In negen weken doorloop jij of doorlopen jullie 6 sessies.

Uitgangspunt van het Avem coachtraject: Zinvol opvoeden is ruimte creëren voor emoties en grenzen stellen aan gedrag.

Wil jij van stress naar ontspanning? Ben jij klaar voor een gezin waarin de ouders en kinderen dicht bij elkaar staan? Toe aan balans in je leven?

Resultaten van Avem coachtraject:

  • Vanuit een bewuste kalmte benader je je kind.
  • De relatie tussen jou en je partner schenkt je energie. Je bent dankbaar voor wat je elkaar te bieden hebt.
  • Je hebt geaccepteerd dat je kind is zoals hij of zij is. En je houdt van hem of haar juist om het gehele pakket.
  • Als geen ander weet je wat je wel en niet wilt in de opvoeding.
  • Je maakt onderdeel uit van een harmonieus gezin die elkaar aanvult en bijstaat in goede en slechte tijden.

Wacht niet langer! Met 6 sessies verspreid over 9 weken kom je tot inzichten die echt helpen!
Het hele traject vraagt slechtst een investering van 450 euro.

Meld je aan voor het coachtraject – Voor inzichten die echt helpen!